fbpx

wijncursussen en wijnproeverijen te Zaandam

Ervaringen en foto's

SDEN2 online


Bericht ontvangen 4-7-2023.  Altijd fijn om berichten te krijgen zoals hiernaast en dat mijn manier van les geven (in dit geval online) wordt gewaardeerd. Al eerder was er Cor die mij een mail stuurde dat hij een 9,5! had gehaald na het volgen van deze online SDEN2 cursus.

Zondag 2 juli 2023 Basiscursus wijnspijs.

Zondagmiddag basiscursus wijnspijs. Enkele quotes van deelnemers: “Leuk & gevarieerde wijnen. Duidelijke uitleg. Combinatie met gerechten geeft een helder beeld.”, “Fijne uitleg, lekkere hapjes, leuk om zelf veel te kunnen proberen en het te ervaren.”.

wijnspijs

Maandag 12 juni 2023 wijnspijspresentatie IGP Languedoc.

Presentatie mogen verzorgen over wijnen van IGP Languedoc en hoe die zouden passen bij de verschillende lunch gerechten voor Communigate. Dit alles Weerdt geserveerd in het Streetmuseum te Amsterdam (NDSM terrein). Ik was zelf wel gecharmeerd van de marselan wijn en van wit met name de blend van Rhône druiven. Over het algemeen mooie wijnen!

Languedoc

Donderdagen 8 en 15 juni 2023 SDEN1 

SDEN1 wijnvignet evaluatie reacties: ‘Superleuk dat je zoveel kennis en heel veel deelt uit eigen ervaring. Super interessant om naar een expert te luisteren. Je enthousiaste werkt aanstekelijk.’ , ‘Niet te lang van stof dus positief, precies goed qua inhoud en leuke interactie. Ruimte voor vragen en persoonlijke verhalen. Informeel en dat voelt heel fijn’. 

SDEN1


08-10-2022: Wijn-spijs Bourgogne

evaluatiescore 8,7 enkele quotes: “Duidelijke uitleg, betrokkenheid, menging met de groep, zeer educatief, leuke sfeer aan tafel”, “zeer educatief, voor zowel starters als gevorderden in de wijnwereld, interessante verhalen en weetjes. Daarnaast werden alle vragen goed en uitgebreid beantwoord”.

12 mei 2022: Online oefenen met proeven op SDEN4 niveau

Inmiddels Vinoloog Jeroen: "Tijdens mijn vinologenopleiding probeer ik naast de les en in de proefgroep ook op andere manier mijn proeven te oefenen. Hiervoor zijn Carper Vinums SDEN4 online proeflessen ideaal. Je krijgt 8 representatieve wijnen thuisgestuurd met examenwaardige online oefenvragen. Je proeft zelf, toetst online en vervolgens in een zoomsessie wordt alles besproken (ook de foute opties). Online sessies waarin je weer nieuwe (proef)feitjes leert, die mij helpen weer betere proever te worden. En kon ik de sessie niet bijwonen, dan ging ik op een ander moment proeven en direct daarna de sessie terugkijken. Mijn vinologenopleiding loopt nog, maar de proefexamenmodule heb ik al gehaald: mede dankzij de extra SDEN4 online proeflessen van Ed Carper!"

27 maart 2021: Online wijn-spijsproeverij "Rondje Spanje: zie filmpje

wijn-spijsproeverij

19 en 20 februari 2021: Online wijnproeverij voor de personeelsvereniging van de ING, de Oranje Leeuw met tips over hapjes erbij. Een succes! Enthousiaste deelnemers en mooie wijnen. Ik heb zelf ook erg genoten! 

online wijnproeverij
online wijnproeven
online wijnproeven

Artikel in het Noordhollands Dagblad van 18-02-2021


29-08-2020 Bourgogne wijn-spijsproeverij

Evaluatiescore 8,6/10 quote: “Veel variatie en verrassende verhalen met verbazende wijn-spijs combinaties die eigenlijk alleen maar vragen om meer. Wat een fijne avond! De perfecte combinatie tussen heerlijk genieten en veel leren”.

Bourgogne wijn-spijsproeverij

Bourgogne wijn-spijsproeverij 29-8-2020

6 juli 2020: Winnaar Finale vinoloog van het Jaar 2020

Luister hier het interview met Gijs Staverman NPO2 op dinsdag 7 juli 2020 in verband met het winnen van de vinoloog van het jaar competitie.

vinoloog van het jaar

Uitreiking Vinoloog van het Jaar 2020 beker en Lafite Laureaat

Interview met Eurocave.

klik hier  

5 december 2019 Artikel in het Noordhollands Dagblad. 

Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020

Ed Carper Vinoloog van het jaar 2020


5 december 2019 Artikel in het Noordhollands Dagblad. 

Een artikel in het Noordhollands Dagblad vanwege het behalen van de Finale van Vinoloog van het jaar 2020.

Finale vinoloog van het jaar

30 november 2019 Rondje Europa. 

Speciaal voor Cuisine Culinair Zaanstad een thema avond verzorgt . Evaluatiescore 8,3/10. Enkele quotes: “Tempo was prima, sfeer goed, voldoende ruimte voor vragen te stellen.", "Leuk thema, goede interactie met de aanhoorders, goede hoeveelheden en veel kennis."

wijnspijs Europa

17 november 2019 wijnspijs cursus. 

Speciaal voor Cuisine Culinair Zaanstad een wijnspijs cursus mogen verzorgen  Overall Evaluatiescore 8,1/10. Enkele quotes: “Leuke uitgebreide uitleg. Diepgang en ruimte voor vragen".


wijnspijs cursus

2 november 2019 wijn en diner thema Oostenrijk

Samenwerking Carper Vinum en Saen Kookwerk. Overall Evaluatiescore 9,0/10. Enkele quotes: “Een fantastische groepsbelevenis. Ervaren toelichting  een top kok!


wijn en diner Oostenrijk

17 en 24 september 2019 Beginnerscursus SDEN1

Overall Evaluatiescore 9,2/10. Enkele quotes: “zeer gastvrij, duidelijke volgorde van uitleg, je neemt ons goed mee in het verhaal dat je verteld. Leuk dat er anekdotes en eigen ervaring in zit".

sden1 beginnerscursus wijn

13 september 2019 Noord Hollands Dagblad

Publicatie 

Artikel Ed Carper op weg naar Wein Akademiker

19 juni 2019 SDEN3 Wijnbrevet

Sden3 wijnbrevet les 6: laatste les: VS, Chili, wijn spijs, wijn en gezondheid, Argentinië, Brazilië, Uruguay, Zuid Afrika, Australië, 

Nieuw Zeeland en China. Overall Evaluatiescore 9,2/10. Enkele quotes: “Ontzettend leuk en leerzaam. Ondanks het hoge niveau weet je het toch luchtig en laagdrempelig te vertellen.”, “De lessen waren goed opgebouwd. Het wijnproeven was prima met de 3 keuze opties”, “Goede verhouding theorie en praktijk, gezellige informele sfeer en ruimte voor vragen en discussie”. Voor mijzelf was het een leuke kleine groep die ook serieus en betrokken was.

23 mei 2019 Proef wijn!

Introductie van de wijnproeven adhv 8 bekendste druivenrassen. Evaluatiescore 23 mei 2019: 9,5 Enkele quotes: "Leerzaam, leuke sfeer, leuke afwisseling tussen theorie en praktijk!"

15 januari 2019 beginners wijncursus SDEN1

Evaluatie score 15 januari 2019 8,6 Enkelen Quotes van deelnemers: “veel algemene kennis op gedaan. Door het wijnproeven ging alles direct meer leven en maakte de cursus ook interactief, erg leuk” “leuke intieme setting en persoonlijke touch en verhaal. Veel goede basiskennis opgedaan”.

13 december 2018 Proef wijn!

Evaluatiescore 13 december 2018 van 8,4. Het was een gezellige en volgens de cursisten leerzame avond. Samenvattend enkele quotes van de evaluaties: “Veel Info, gezellige sfeer", "precies genoeg info, leuke beelden van de locaties",  “Leerzaam en gezellig”.

18 november 2018 Giro d'Italia.

Evaluatiescore 8,4 Quote van Irene: "Duidelijke uitleg, ontspannen/informele sfeer. Goede wijn/spijscombinaties, Hartelijk en gastvrij".

19 juni 2018 laatste les van de gevorderdencursus (SDEN3) wijn.

Evaluatiescore 8,8! Quote van Arianne uit West-Zaan: Goede opzet van lessen, uitleg helder en duidelijk, goede verscheidenheid aan wijnen geproefd, veel aandacht voor vragen, goede voorbereiding vanuit de docent, kleine groepen en een goed sfeer.

4 april 2018 aatste les van de 2 basiscurssussen (SDEN2) wijn.

4 april 2018 was alweer de laatste les (van twee avonden) van de twee groepen Basiscursus wijn (SDEN2) 5 avonden hebben we gehad en iedereen is nu klaar voor het examen. Ik moet blozen van de complimenten! Evaluatiescore 8,9! Quote van Deniz uit de Bilt: "ik ben hartstikke blij dat ik zoveel extra kennis van wijn en proeven heb gekregen. Wat dat betreft heb je mijn verwachtingen zeker overtroffen, had bij voorbaat niet verwacht zoveel te leren. Vind je opzet dan ook hartstikke goed; en je manier van lesgeven prettig waarbij je ook geduldig bent geweest voor al mijn vragen."

17 maart 2018 Giro d'Italia

Italië en zijn wijngebieden zijn doorgenomen en van 8 gebieden is er een wijn geproefd met een bijpassend Italiaans hapje, meestal ook uit het zelfde gebied. Evaluatiescore 8,4! Quote van Margriet uit West-Zaan: "Fantastische hapjes, verrassende afwisselende wijnen  en mooie verhalen bij elke wijn & spijs, een mini vakantie naar Italië"

 

7 februari 2018 1e les basiscursus wijn (SDEN2)

De eerste avond gaat met name over wat wijn is, belangrijkste druivenrassen en waar deze voorkomen. Evaluatiescore 8,4! Quote van Arianne uit West-Zaan: “Heldere presentatie en goede uitleg. Leuke, open opzet om zelf en samen te leren en goede voorbereiding met map, boek en presentatie"

23 januari 2018 2e les introductiecursus wijn (SDEN1)

De tweede avond gaat met name de belangrijkste wijngebieden van de wereld. Evaluatiescore 8,6! Quote van Ria uit Zaandam: “Weer veel geleerd! Heel informatief en met veel passie verteld. Een goede eerste kennismaking die zeker inspireert om door te gaan".

10 januari 2018 1e les introductiecursus wijn (SDEN1)

De eerste gaat met name over de bekendste druivenrassen. Evaluatiescore 8,3! Quote van Ria uit Zaandam: “Duidelijke uitleg zonder veel jargon. Bij zo’n eerste proeverij al heel duidelijk verschil kunnen proeven”. De tweede avond gaat met name de belangrijkste wijngebieden van de wereld.

21 december 2017 Franse muziek en Franse wijn

Het was een experiment, maar een geweldig succes! Italiaanse muziek en Italiaanse wijn is al in de maak. Quote van Maud uit Zaandam: Het was een bijzonder leuke en originele avond. In een ongedwongen sfeer luisteren naar de passievolle verhalen met steeds een bijpassend muziekstuk.

 

28 november 2017 basiscursus wijn/spijs

Theorie over het combineren van wijnen en spijzen. En daarna is er flink geoefend met het beoordelen van diverse combinaties. Evaluatiescore van 8,3. Samenvattend enkele quotes van de evaluaties:

"Dank voor de gastvrijheid. Ik heb genoten van je enthousiasme en kennis en van de kookkunsten van Rebecca. Mijn vuurtje voor wijn is weer aangewakkerd!". “Leuke theorie en een mooi verhaal. Prima locatie voor kleinere groepen. Best lastig maar ook uitdagend".  “Goed uitgelegd en veel geleerd. Gezellig onder elkaar in huis. Goede mix van theorie en praktijk".

21 november 2017 “Proef wijn!” Proeverij

Een eerste kennismaking met basisdruivenrassen. Evaluatiescore van 8,2. Het was een gezellige en volgens de cursisten leerzame avond. Samenvattend enkele quotes van de evaluaties:

“Leuke sfeer, heerlijke wijnen, goed gedoseerde uitleg en het smaakt naar meer!”.  “Leuk! Veel info en enthousiasme”.  “Gezellige sfeer, je enthousiasme, goede opzet van kijken, ruiken en proeven, bewust geworden van de moeilijkheidsgraad van het wijnproeven”.

7 Oktober 2017 Thema wijn- en spijzen proeverij "Giro d'Italia"

Evaluatiescore 8.0. Samenvattend enkele quotes van de evaluaties: "geweldig enthousiasme, veel kennis en erg leuk!". "Combinatie spijs-wijn zeer goed".  "Was een gezellige avond en heeft me meer geleerd over wijnen in andere delen in Italië". "Wijn en hapjes, lekker en mooi passend op elkaar afgestemd". "Duidelijke uitleg, lekkere combinaties, gezellig en laagdrempelig".

5 oktober 2017 Publicatie Noord Hollands Dagblad Editie Zaanstreek 

DB_ZAANSTREEK_ED_CARPER_VINOLOOG_

11 en 14 september 2017 was  de eerste beginnerscursus wijn (SDEN1)

Evaluatiescore 8,4. Samenvattend enkele quotes van de evaluaties: "Wat ging er goed? Alles, prima les gehad, leuk en het gevoel iets geleerd te hebben". "Aandacht hield ik er goed bij, Leuk!". "Was duidelijk en vlot". "Duidelijk, veel contact, interactieve les. Duidelijk de exameneisen gevolgd".

overzicht SDEN1 11-14 sept 2017

28 augustus 2017 Proef Wijn!

Het werd wel een hele speciale editie van Proef wijn! Het was een warme avond en daarom zijn we naar de de binnenplaats bij de Verskade gegaan. Evaluatiescore: 8,1. Samenvattend enkele quotes van de evaluaties: "Goed verhaal, veel opgestoken". "Leuke sfeer, veel wijn om te proeven, uitstekende verzorging". "Geweldige locatie". "Enthousiast".

cursus Proef Wijn! 28-8-2017 buiteneditie

Juli/aug 2017 Proeverij op de camping

De zomer waren we op een camping in de Lot (Cahor). We hebben toen een "rondje Frankrijk" gedaan. En in het Engels omdat er twee Amerikanen bij waren. Dit was toch wel een van de meest speciale proeverijen tot nu toe. Samenvattend hier nog enkele quotes van de Amerikaanse deelnemers: "Very educational aspect to the regions of wine in France. We enjoyed Ed's tasting very much.". "Great wine tasting with Ed last night and lots of fun!".

12 juli 2017 presentatie najaar programma

Woensdag 12 juli is het programma van het najaar gepresenteerd. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief. Dan kun je een on-line proefles volgen. Je kunt dat op elk moment thuis bekijken. Daarom is het veel makkelijker om kennis te maken.

Aanmelden voor de wijntips

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs en de planning van wijn-cursussen en -proeverijen.

even wachten a.u.b.

Dank voor het aanmelden!

presentatie programma najaar 2017

Hier nog foto's van de eerste Proef wijn! op 16 mei:

proef wijn! 16 mei 2017
 proef wijn! 16 mei 2017


Leuk overzicht van proeverij dinsdag  16 mei 2017 in de Verskade:
Klik hier en ga naar Magisto om het filmpje te zien

Blacky heeft ook moeite om een keuze te maken. Maar uiteindelijk gaat ze voor een prachtige Bandol uit de Provence:

https://youtu.be/b_3xDBD423A

Adres

Carper Vinum,
Botenmakersstraat 111

1506 TC ZAANDAM.
KVK 58650229,

Telefoonnummer

+06-24508875

E-mail

Info@carpervinum.nl

© 2019 

Insert Image
Insert Image