Literaire wijnspijsproeverij Oogvocht incl. boek voor €47,50 per persoon, uitsluitend als evenement te boeken

47,50

Beleef het boek Oogvocht van auteur Ilona van Hilst via een wijnspijs reis door Frankrijk en Egypte (duur:  2,5 a 3 uur) met uitleg van vinoloog van het jaar 2020 Ed Carper indien gewenst op locatie. Krijg een “voorproefje” van het boek Oogvocht. Er worden 8 wijnen geproefd en daar zullen 4 gerechten bij worden geserveerd.  Alle wijnen hebben te maken met een passage uit het boek. Het boek krijg je erbij en wordt gesigneerd door de auteur zodat je bij het lezen van het verhaal je de avond (en de wijn) weer kunt herbeleven.

Mail naar ed@carpervinum.nl om te boeken en meer informatie of bel naar 0624508875.

 

Uitverkocht

Beschrijving

Literaire wijnspijsproeverij

Beleef het boek Oogvocht van auteur Ilona van Hilst via een wijnspijs reis door Frankrijk (en Egypte) met uitleg van register vinoloog Ed Carper, indien gewenst op locatie. Er worden 8 wijnen geproefd en daar zullen 4 bijpassende gerechten bij worden geserveerd in een groep van minimaal 10 en maximaal 14 personen.  Je krijgt:

 • uitleg over hoe je wijn proeft;
 • van 8 passages uit het boek gaan we de wijnen proeven;
 • uitleg over de 8 wijnen en over het gebied waar die vandaan komen;
 • bij 4 van de wijnen zal een bijpassend gerecht worden geserveerd (maaltijdvervangend).
 • Een gesigneerd exemplaar van het boek Oogvocht.

Andere voorwaarden:

 • Minimaal 10 personen.
 • Indien op locatie (anders dan bij Carper Vinum): beschikbaarheid van ruime eettafel voor alle gasten, ruimte voor de opstelling van apparatuur én kookgelegenheid.
 • Auteur is aanwezig voor toelichting,  signering en verzorgt de catering.
 • boven de 25 km vanaf Zaandam komt er 30 cent per kilometer aan reiskosten bij.

Het boek Oogvocht

Het boek speelt zich deels af in het Zuid Franse wijngebied Sommières waar de hoofdpersoon Isis haar kindertijd door brengt. Haar moeder wordt op een dag dood gevonden tussen de wijnranken…

Register vinoloog Ed Carper heeft het boek gelezen en diverse passages gevonden waar in het boek wijn wordt gedronken. Hij heeft deze wijnen gevonden en deze wijnen gaan wij proeven.  Er zal aan de passage worden gerefereerd zonder  dat het hele verhaal of de plot wordt weggegeven. Als je het boek gaat lezen en je komt dan de passages weer tegen dan kun je weer terugdenken aan hoe dat smaakte. Alles valt dan op zijn plek. Je hebt letterlijk een voorproefje gehad van de literaire beleving. Deze proeverij is dus nog leuker als je het boek gaat lezen. De proeverij is dan ook inclusief het boek en wordt gesigneerd door de auteur.

Referenties

Register vinoloog Ed Carper is in 2017 een wijnschool begonnen in Zaandam. Hij geeft daar SDEN cursussen op drie niveaus en wijnspijsproeverijen (ook op locatie).

Ed is:

 • Register Vinoloog van de Wijnacademie;
 • aanbevolen docent van de Wijnacademie;
 • lid van de Associatie van de Nederlandse wijndocenten;
 • bestuurslid Verenigde Vinologen Nederland.

Evaluatie eerste uitvoering van dit evenement: Overall evaluatiescore 8,6/10. Enkele quotes: “De passie was goed van de wijnpresentatie samen met de hapjes. Voor mij was de avond zeer geslaagd”. “Mooie koppeling wijn-boek-spijs”.

Hier meer informatie over de auteur Ilona van Hilst van het boek: