fbpx

wijncursussen en wijnproeverijen te Zaandam

Wie is Ed Carper 

Ed Carper, vinoloog

Ed Carper, Weinakademiker, DipWSET, Register Vinoloog

Wie is Ed Carper?

Ik ben altijd al wijnliefhebber geweest. Ging vaak naar Frankrijk op vakantie en langzamerhand raakte ik steeds meer gefascineerd door de wijn en hoe het gemaakt wordt. Het begon allemaal bij de Bordeaux wijnen en stapje voor stapje ging dat zich uitbreiden. Zo ben ik uiteindelijk uit nieuwsgierigheid een wijncursus gaan volgen. En wat bleek? Ik begon te ontdekken dat ze niet alleen in Frankrijk mooie wijnen maken. In andere landen maken ze nog meer fantastische en bijzondere wijnen!   Inmiddels mag ik mijzelf "Register Vinoloog" noemen.

En het zit ook al in de naam: Carper staat niet voor de zoetwatervis maar komt van het Latijnse "plukken", je weet wel van "carpe diem" of te wel "pluk de dag". Ja, druivenplukker en vandaar Carper Vinum.

Jarenlang heb ik in de ICT gewerkt. En hoewel ik daar veel mooie dingen heb gedaan, was er 1 ding dat er met kop en schouders bovenuit stak: een groep collega's coachen om met z'n allen succesvol een einddoel te halen. Het heeft mij altijd veel voldoening gegeven om anderen in hun kracht te zetten en zich "thuis" te laten voelen in een team. En zo doe ik dat ook als ik een wijncursus geef!

Ik ben zo gegrepen door het wijnvirus dat het mijn nieuwe levensdoel werd om mensen kennis te laten maken met al die geweldige wijnen die er over de hele wereld worden gemaakt. En hoe dat combineert met mooie gerechten. Het heeft mijn leven verrijkt en dat gun ik ook een ander. Iedereen die bij mij een cursus of proeverij volgt,  leert nog meer te genieten van wijn! En het doet me dan ook werkelijk goed dat uit de evaluaties blijkt dat dat ook daadwerkelijk lukt!

Ook vind ik het heel belangrijk om je te blijven ontwikkelen, zo ben ik een internationale wijnstudie begonnen in Oostenrijk om Weinakadimiker te worden, volg ik diverse masterclasses en doe ik mee aan competities zoals "Vinoloog van het Jaar". Na al eerder eens in de finale te hebben gestaan heb ik dan nu de titel "Vinoloog van het jaar 2020" bemachtigd! Naast een fraaie wisselbeker zit hier ook het Lafite Laureaat aan vast: goed voor een geheel verzorgd weekeinde naar Bordeaux alwaar mijn vrouw en ik zullen worden ontvangen in het prestigieuse Chateaux Lafite in het wijngebied Pauillac alwaar een rondleiding en een verzorgde lunch op ons staat te wachten. 

WIJN CV:

Februari 2017:  Registervinoloog.   

December 2017: WSET 3 Advanced level.

November 2016: Diploma proefkunde (OINOS). 

Juni 2017: Diploma CIGE Gastronomie level 3. ( Peter Klosse). 

September 2017:  Finale gehaald van Vinoloog van het jaar 2018 (en ook 2020, 2021 en 2023).

December: Aanbevolen wijndocent van de wijnacademie.

Maart 2019: Lid van de Associatie van Wijndocenten.

Maart 2019: Bestuurslid Verenigde Vinologen Nederland.

Juli 2020: Vinoloog van het jaar 2020! (wijnproefcompetitie van Verenigde Vinologen Nederland).

December 2020: SommelierOorkonde Diploma.

Januari 2021: Bestuurslid  van de Associatie van Wijndocenten.

Januari 2022:  WSET4 Diploma in Wines behaald.

Mei 2022: Specialist Spaanse wijnen.

Augustus 2022: Weinakademiker (behaald aan de Oostenrijkse Weinakademie in Rust).

Weinakademiker Diploma

Vinoloog van het jaar

Oorkonde vinoloog van het jaar 2020

vinoloog van het jaar

Uitreiking Vinoloog van het Jaar 2020 beker en Lafite Laureaat

Adres

Carper Vinum,
Botenmakersstraat 111

1506 TC ZAANDAM.
KVK 58650229,

Telefoonnummer

+06-24508875

E-mail

Info@carpervinum.nl


© 2019