fbpx

Wijnliefhebber?

Hee, heb jij dat nu ook? Dat je eigenlijk niet meer zo goed weet hoe je wijnliefhebber bent geworden?

Wijnervaringen.

Het zijn vaak losse gebeurtenissen die bij elkaar optellen. Afgelopen weekeinde waren mijn vrouw en ik op stap met de Verenigde Vinologen Nederland. Nadat we 's ochtends een rondleiding hadden gehad in de wijngaard van de Apostelhoeve in Maastricht, hadden we een masterclass Champagne in Chateau Neercanne daar vlak bij. In 2004 was ik daar al eens eerder geweest met een happening van mijn toenmalige werkgever. Teams die een goede prestatie hadden verricht waren uitverkoren om dit uitstapje mee te beleven.


Wijnkelder.

We waren in de wijnkelder . De kelder op zich maakte al een geweldige indruk op mij. De kelder daar is uitgegraven uit het kalksteen van een heuvel, daar beter bekend als “mergel”, We gingen daar 4 witte wijnen proeven en moesten op een formulier steeds een keuze maken uit 3 opties. Later tijdens het diner kreeg iedereen die alle 4 wijnen goed had een heerlijke fles Apostelhoeve wijn.

Wijnbeloning.

Je raad het al, tot mijn eigen verbazing had ik er toen 4 goed! Dit is dan weer zo’n gebeurtenis die mijn interesse in wijn heeft aangewakkerd. Natuurlijk was dat niet het enige. Vele jaren gingen we op vakantie in Frankrijk. Langzamerhand gingen we steeds vaker een wijnbedrijf bezoeken. En jij? Wat waren jouw momenten die je nieuwsgierigheid naar wijn hebben aangewakkerd? Leuk als je dat deelt in een achtergelaten bericht.

Ed Carper, registervinoloog, Weinakademiker, DipWSET en eigenaar van de Wijnschool Carper Vinum te Zaandam.

Meer weten over wijn? Kijk hier op de wijnwinkel van de cursussen en evenementen.

Klik hier voor een overzicht van andere blogs.

Aanmelden voor de wijntips

Klik hier om het gratis e-book "Zin en onzin over wijn in 25 stellingen". te downloaden en je daarmee aan te melden voor  voor de wijntips. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en de planning van wijn-cursussen en -proeverijen.