fbpx

Hoe word ik een Weinakademiker deel4

Eindelijk weer wijncursussen en proeverijen

Na weken te hebben stil gestaan door de “intelligente Lock-down” nu eindelijk weer kunnen beginnen met de lopende cursussen en proeverijen. Wel op een andere locatie waar 1,5 meter afstand mogelijk is. Alles stond stil, alleen nog af en toe een on-line wijncursus SDEN-1.

wijnproeflokaal
nieuwe wijnproeflokatie

Eindelijk de finale vinoloog van het jaar.

Ik heb de finale gehaald van de vinoloog van het jaar verkiezing, maar was ook uitgesteld. De vinoloog van het jaar betreft een wijnproefwedstrijd waar je 12 wijnen moet proeven vaar je 15 vragen over moet beantwoorden. 6 juli is het eindelijk zover. Alleen lang niet goed kunnen oefenen.

Mijn wijnstudie even in de kast.

In maart zou ik naar in totaal 10 dagen naar Florence gaan om daar het laatste lesblok te volgen en excursies te gaan doen, in mei examen “alle stille wijnen van de wereld” en in juni “versterkte wijnen”. Maar heel Europa zat op slot en zeker Italië waar zich een menselijk drama heeft voltrokken. De lessen schuiven een jaar door en de examens dus ook. Hoewel ik denk dat ik in oktober de versterkte wijnen ga doen.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat ik het examen “Wine business” die ik januari heb gedaan heb gehaald. Ook goed nieuw is dat mijn research opdracht betreffende de exportmogelijkheden van Roemeense wijn die ik in januari heb ingeleverd is goedgekeurd. 4 van de 6 diploma course onderdelen zijn nu gehaald. Dus nu twee te gaan en ik moet nog een thesis schrijven voor mijn Weinakademiker titel te kunnen behalen. Op dit ogenblik ben ik me aan het oriënteren op onderzoeksonderwerpen.

Ed Carper, registervinoloog en eigenaar van de Wijnschool Carper Vinum te Zaandam.

Meer weten over wijn? Kijk hier op de wijnwinkel van de cursussen en evenementen.

Klik hier voor een overzicht van andere blogs (Ook deel 1,2, en 3 .

Aanmelden voor de wijntips

Klik hier om het gratis e-book “Zin en onzin over wijn in 25 stellingen”. te downloaden en je daarmee aan te melden voor  voor de wijntips. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe blogs en de planning van wijn-cursussen en -proeverijen.