En toen was er een bericht
Ik stond tijdens de Wine Professional op 14 januari in de Rai bij de stand van de Verenigde Vinologen Nederland om leden te werven toen er een mail binnen kwam: Het was de uitslag van de 2 examens van oktober. Mousserende wijnen: pass (geslaagd) en gezakt voor versterkte wijnen. Ondanks dat mijn proeven "with merit" was, had ik niet genoeg punten om toch nog te slagen. Balen zeg! Maar ik was niet de enige. Van de 20 klasgenoten waren er slechts 5 geslaagd voor dit examen. Ik heb een herbeoordeling en feedback gevraagd (ik wist dat ik het niet goed had gemaakt, maar ik wil nu wel eens weten hoe ze willen dat er wordt geantwoord). Het betekend ook dat ik mijn Wein Akademiker thesis pas volgend jaar kan doen. Nou ja, nu heb ik in ieder geval de focus om me op het grootste examen te richten in mei: alle stille wijnen van de wereld. Dit is een examen verspreidt over twee dagen: 1 dag theorie en 1 dag proeven. En in juni dan versterkte wijnen weer over doen.
